A MedOnline Hungary Kft. és a Magyar Magánbőrgyógyászok Közhasznú Egyesülete (MMKE) között létrejött megállapodás alapján az Egyesület tagjai számára biztosított a Medonline Kft. kreditpontos és a gyógyszeripar szereplői által támogatott eDetailing és szponzorált szakmai piackutatási programjaiban való részvétel lehetősége.

A Magyar Magánbőrgyógyászok Közhasznú Egyesülete (MMKE) 2005. augusztus 30-án alakult meg Budapesten. A szervezetet alapvetően az a felismerés hívta életre, hogy szükségesnek láttuk egy, a bőrgyógyász szakmai jelentős szeletét képviselő csoport, a magánbőrgyógyászok érdekeit hatékonyan, összefogottan, egységesen védő szervezetre, speciális szakmai továbbképzési igényeik kielégítésére.

Megalakulásunk és bírósági bejegyzésünk után rövidesen akadt tennivalónk, hiszen még 2005. nyarán egy mindannyiunk által ismert rendelet következtében a magánorvosok által felírt vények társadalombiztosítási támogatását csökkentették. Erős ellenállás bontakozott ki a társadalomban (melynek mi is részesei voltunk), és hatására egy 2005. december 29-én hozott intézkedés nyomán újra jogosultak a magánorvosok kiemelt támogatással, valamint közgyógyellátás terhére gyógyszereket, illetve gyógyászati segédeszközöket felírni. A vényfelírás az OEP fokozottabb ellenőrzése, valamint az orvosok részéről adatszolgáltatási kötelezettség mellett történik, hiszen a 330/2005 XII.29.sz. kormányrendelet értelmében az orvosnak számítógépes nyilvántartást kell vezetni, ill. adatszolgáltatási kötelezettsége van. Az MMKE és a Praxis Medical System Kft. megállapodása értelmében lehetőség nyílt arra (az összes diszciplína közül egyedülállóan), hogy a komplett (e jelentés elkészítését is egyszerűen lehetővé tevő) ambuláns betegellátó programot egyesületünk tagjai ingyen megkaphatták (szponzorációjáért a RICHTER GEDEON NyRt-t illeti köszönet).

2006. márciusában megtartottuk a Magyar Magánbőrgyógyászok Közhasznú Egyesületének első hazai tudományos rendezvényét, az I. Magyar Magánbőrgyógyász Kongresszust. 2007-es második kongresszusunk is remekül sikerült, s most már hagyománynak tekinthető, hogy szakmai összefogásunk és fejlődésünk e fontos fórumát Siófokon, súlyához méltó körülmények között tartjuk, ahol a színvonalas szakmai program mellett a társasági események is emlékezetesek mindannyiunk számára.

Kitűnően működik levelezési listánk, melynek kialakításában szintén úttörők vagyunk. A listán javaslatait, hozzászólását bármelyik regisztrált tagunk megteheti az mmke@lists.eworld.huelektronikus levélcímre történő levélküldéssel, azt egyesületünk minden e-mail címmel rendelkező regisztrált tagja ezután automatikusan megkapja. Aki olvassa, tanúsíthatja, hogy élénk társasági élet zajlik az éterben. Feliratkozás a listára Stehlich főtitkár úrnál: info@matyasfoldklinika.hu.

Jelentős kedvezményünkre jogosító megállapodásokat kötöttünk a T-Mobile Rt-vel, ennek keretében az azt igénybe vevő MMKE tagok egymás között, ill. összesen 3 kártya erejéig akár családtagjaikkal is ingyen beszélhetnek, ezen túl percdíjai nagyon kedvezőek, alacsony havidíja teljes egészében lebeszélhető. A szerződéskötéshez szükséges dokumentációt az MMKE tagjai megkapták, újonnan belépő tagtársaink is igényelhetik Titkárságunktól.

Ugyanígy a Volvo Autó Hungária új gépkocsi vásárlásakor kedvezményt biztosít minden MMKE tagnak.

A Magyar Magánbőrgyógyászok Közhasznú Egyesülete, valamint a Kovács és Társa Ügyvédi Iroda kötött létrejött megbízási szerződés alapján az ügyvédi iroda
munkatársa, dr. Kovács Zsolt az MMKE tagjainak jogi tanácsadást biztosít és
kedvezményesen nyújtja az iroda egyéb jogi szolgáltatását.

Kapcsolatfelvétel és jogi tájékoztatás kérése:

Levélcím: 8000 Székesfehérvár, Távírda utca 18.

Telefax: 06-22-321-700 , mobil: 06-20-968-4369

E-mail: kzsolt@kp-partners.hu WEB: www.kp-partners.hu

Mi történt közben a szakmapolitikában? 2006. novemberében először a Magyar STD Társaság tisztújító közgyűlésén kerültünk be e szervezet vezetőségébe, majd decemberben ugyanígy a Magyar Dermatológiai Társulat vezetőségébe is, így minden feltétel adott ahhoz, hogy a magyar dermatovenerológia területén működő szakmai szervezetek egymást segítve, a szinergia lehetőségeit is kihasználva keressék a bőrgyógyász kollégák érdekében a kooperáció lehetőségét, hiszen bár érdekeink néha különböznek, többségében mégis csak azonosak.

Sok probléma van, mely megoldásra vár, mindig adódnak is majd újak, az MMKE részéről továbbra is teljes együttműködési készségünket fogjuk mutatni szakmánk minden reprezentánsa felé.

2006-ban dr. Balogh György barátunkkal ingyenes lézeres és IPL képzést indítottunk be a Mátyásföld Klinikán, majd digitális dermatoszkópos továbbképzést is szerveztünk, mindkét lehetőséggel sokan éltek is tagságunkból.

Tevékenyen részt vettünk a Bőrgyógyász Almanach kiadásában, az adatok összegyűjtésében, hiszen ez a kiadvány is azt a célt szolgálja, hogy ezáltal is jobban megismerjük egymást, közösségi érzésünk erősödjön.

Összetartásunkat erősítendő, a jövőben is szeretnénk társasági programokat szervezni, melyek alkalmat adnak arra, hogy egy kis kikapcsolódás mellett szakmai kapcsolatainkat is építsük. Ennek fényében 2007. március 3-án Németkéren igazi falusi hangulatú disznóvágást szerveztünk, nagyon jól éreztük magunkat, a hagyományt 2008-tól folytatjuk és minden évben követni tervezzük.

Hivatalos lapunk, a Bőrgyógyász Info népszerűsége, olvasottsága szerencsére töretlen, a z Egyesület kötelező hirdetményeinek elhelyezése, a magánbőrgyógyász hírek kommunikálásának segítése céljából továbbra is fóruma lesz a privát dermatológusok társasági életének.

Egyesületünk taglétszáma t öretlen növekedési tendenciával már 2006-ra 300 fölé emelkedett, mely jelzi a kollégák felénk megnyilvánuló bizalmát, minden további érdeklődőt, közösségünkért tenni akaró kollégát szeretettel várunk a továbbiakban is.

Likviditásunk fontos tényezője a tagdíjak pontos beérkezése, ezért kérjük az MMKE tagjait, hogy az éves tagdíjat szíveskedjenek minden év február 28-ig befizetni (év közben történő belépéskor teljes évre szóló tagdíj fizetendő), egyben felhívjuk szíves figyelmüket, hogy minden nyújtott kedvezményünk igénybevételére csak tagdíjhátralékkal nem rendelkező tagjaink számára van lehetőség.

A tagdíjfizetés módjai:

  • Banki átutalással a CIB Banknál vezetett 11103004-18498239-36000001 számú bankszámlánkra (preferált mód), a megjegyzés rovatban kérjük jelezni a tag nevét
  • Postai csekken
  • Az éves tagdíj összege: 5.000 Ft
  • Számla vagy csekk igény jelzése könyvelőnktől: Saveco Kft., tel: (1) 258-6732, e-mail: ildiko.szipli@t-online.hu

Kollégáink minden javaslatát örömmel fogadjuk a jövőben is, hogy működésünket még hatékonyabbá és hasznosabbá tehessük!